Festivalkriget är igång, eller?

6 oktober 2008 damp Depeche Mode ner som en bomb på festivalhimlen då de blev klara för Arvika. Drömbokningen var ett faktum, och det tog lång tid innan någon festival svarade på riktigt. The Killers till Hultsfred var gigantiskt och kommer locka riktigt många, däribland mig. Mötley Crüe till Peace & Love är däremot i mina öron lika ointressanta som Sex Pistols förra året. Dock ska de ha credd för fina bokningar i Pete Doherty, Kooks och Turbonegro som alltid gör kalasbokningar. På forumen runt om i Sverige gick ryktet om att arvika var bankrupta och under tiden bokade Hultan in Kings Of Leon och Franz Ferdinand. På en vecka svarar man med kärleksförklaringen Nine Inch Nails och Korn. Synthmeckat var ett faktum och även om jag inte är ett fan av varken DM eller NIN ska det bli riktigt coolt, ballt eller underbart att se dem ändå. Det kommer bli magi det är jag helt övertygad om. Siesta! blev för övrigt en uppstickare med sin bokning av Placebo, vilket var otippat, men otroligt roligt. Sedan kommer bomb nummer tre, fyra eller fem. Röyksopp till Arvika. Yes it's true och äntligen får man höra What else is there? live i ett fullsmockat apollotält. det kommer bli knökat ska jag lova, men jävlar vad bra det kommer bli. De som snackade om monstersommaren 2008 vet inte vad monstersommar är om 2009 inte slår 2008. I mina ögon är det svårt att toppa live sommaren 2009 ur svenska ögon!


Röyksopp!

Genom åren har låten What else is there? seglat upp som en personlig favorit. Året är 2009 och först då får jag möjlighet att se dem i min egen hemstad. Det kommer helt klart bli mäktigt, inget snack om saken. Röyksopp har varit ett av de där banden besökarna har önskat allra mest, dessutom lär det attrahera många norska besökare. Via ryktesvägar har jag även hört att Röyksopp står för en enastående liveshow, vilket Mars Volta tydligen också ska göra som nu också är bokade. Kan ni tänka er Röyksopp framföra What Else is there och att Karin Dreijer kommer ut på scenen och tar hand om stämman som i orginalet. Det vore ju en möjlighet då Karin Dreijer kommer spela med sitt Fever Ray på Arvika. Tror det skulle kunna bli magi. Hoppas för övrigt att Fever Ray spelar några The Knife klassiker som Heartbeats, Like a Pen mfl.Det skulle uppskattas av arvikapubliken!

Bokningar på ingång då, hur ser läget ut. Ja det vet man ju inte, det går dock att spekulera och det ska jag även göra.

1. The Prodigy - Hultsfred
Håkan Durmer har sagt att det skulle kunna vara något och besökarna har jublat! Tror de är på ingång.

2. The Wombats - Arvika
De spelar i Norge den 3 juli, borde gå att spela ngn dag i Apollotältet.

3. Mew - Arvika
De spelar på Ruisrock i Finland under samma helg. Perfekt innan ngt riktigt stort.

4. A Camp - Många svenska festivaler!

Chai Latte och Peter Björn and John!

Jag har införskaffat Chai Latte från Espresso House, så nu kan jag laga mitt eget Chai. Gott, men inte riktigt lika gott som på espresso, men vad kan man egentligen begära? Det är i alla fall perfekt för kvällen när man lyssnar på lite musik. Jag kände att det verkligen var dags att få lyssna lite mer ingående på Peter Björn and John. Till sommaren ska jag ju se dem, så det är ju bra att ha lite koll, eller? Deras nya låt lay it down är genialisk och otroligt udda för att vara dem. Men det är sjukt bra. Kvällens låtar har för övrigt varit Nine Inch Nails Hurt samt Radioheads No surprises. Introt på No Surprises är örongodis på riktigt och ger örongodis en ny betydelse.Så bra är det!


Våren är här!

Solen skiner, det är varmt och det blåser. Vindarna vänder, vågorna guppar, isarna smälter och gräset växer. Ja det är vår och festivalkriget är här i detta nu. Det är mitt i stormens öga, nu när de stora banden trillar in, och det är då vi som älskar festival börjar känna doften av lera och langos. Årets sommar ser riktigt bra ut måste jag säga, i ärlighetens namn kan jag inte klaga ett enda dugg. Det finns liksom inte när jag sitter med festivalbiljett till både Arvika och Hultsfred. Hultsfredbiljetten vann jag och lägg därtill ett backstagepass;) Överlycklig :) Nine Inch Nails, Depeche Mode och Fleet Foxes sedan en sväng inom Killers, Kings Of Leon och dans till Franzie. Ja ni fattar, eller?

Det blir kalas, nu när sommaren närmar sig men gör mig en tjänst boka Cut Copy, MGMT eller Röyksopp för gudskull! Cut Copys Feel the love är underbar precis som Röyksopps nya singel Happy up here!

KEEP ON ROCKIN!

Stjärnspeckat !

Depeche Mode, Nine Inch Nails och Korn på samma festival! På en grusplan i Arvika utanför folkets park, det är galet och det är stort. Inget snack om saken om att 25 000 biljetter kommer att gå åt när de bokar som de gör. Genier är vad de är på Galaxen som arrangerar arvikafestivalen. Nu är det ändå dags att bjuda på lite till oss indietöntar eller electro coolingar. Ja, förra året var fantastiska Kooks, Death Cab, Interpol, Cut Copy, Go! Team, Kate Nash, MSTRKRFT med flera där. Än så länge är det lite tunnt på den fronten. Fleet Foxes kommer dock bli magi, det är jag säker på men det behövs fler inom den genren! De jag önskar mig allra mest just nu är följande artister:

Glasvegas - apollo eller vintergatan
Paolo Nutini - apollo
Mew - vintergatan
Vampire Weekend - apollo
MGMT - apollo
Röyksopp - Vintergatan

Fixa något av dessa band arvika och ny förgyller min och mångas sommrar!





The Last Of The English Roses

Så heter Pete Dohertys nya singel från nya plattan Grace/Wastelands och enligt mig är det bland det bästa han har producerat. Babyshambles tiden med Albion, Fuck Forever och Delivery är också ett stycke musikhistoria precis som Liberytines tiden. Nu är det dock ett nytt kapitel som påbörjas och det lovar gott. Pressen har även gett toppbetyg för hans nya skiva, om det lovar gott eller ont vill jag hålla osagt. Pete är och förblir en fenomenal låtskrivare och jag hoppas han håller sig borta från drogerna och fokuserar på det han är bäst på - skriva musik. Det är faktiskt riktigt bra. Peace & Love har på så vis fixat en lyckosten i och med Pete Dohertys exklusiva spelning i Borlänge vilket lär dra en del folk. Jag hade gärna varit där och sett Pete men kan dessvärre inte närvara, får hoppas han återvänder i höst eller liknande, eller att jag får se honom i London under min studietid där. Låten är på repeat förtillfället kan inte få nog av denna harmoniska låt som är otroligt sorgsen men samtidigt charmerande.


Det utlovas mer till Arvika!

Igår presenterade Arvikafestivalen industrirockbandet Nine Inch Nails från USA. Det var en chock för många och en oerhörd vass bokning, jag ser verkligen fram emot att få höra Trent Reznor sjunga låten Hurt som Johnny Cash även gjort en cover på, tro det eller ej! Alla de som tjatat om The Knife får lite av sina drömmar i uppfyllelse då Karin Driejers solo projekt Fever Ray gör en av två Sverige exklusiva spelningar på Arvika. Även denna spelning lär bli magisk. Så här säger Arvikafestivalen själva i ett utalande igår:

- Det känns som om vi börjar komma igång igen nu och kan mäta oss med de andra, säger Emma Finnkvist som hoppas kunna presentera ytterligare ett internationellt namn nästa vecka.





Sommar noll9!

Festival sommaren 2009 går mot rekord, förra året spekulerades det i monstersommaren vad är inte denna sommar då? Depeche Mode, Nine Inch Nails, The Killers, Franz Ferdinand, Kings Of Leon, Marilyn Manson, Slipknot, Mötley Crüe, Placebo, The Kooks, Arctic Monkeys, Pete Doherty mfl. Listan kan göras lång, riktigt lång och det lär bli publikrekord på flera håll. Inte minst för Arvika med två übergrymma headlines i och med Depeche Mode och Nine Inch Nails, sedan är Siesta! superintressant och en riktigt uppstickare med Placebo som vassaste flaggkort. Hultsfred har gjort en revolution och börjat med det som de är bäst på, boka indierock band och för första gången på två tre år ser det riktigt, riktigt bra ut måste jag säga.

Det är mycket kvar som ska presenteras men än så länge luktar det rekord på flera håll, dock tycker jag boknigen av Mötley Crüe är lika ointressant som Sex Pistols förra året. Dock hoppas jag verkligen publiken uppskattar denna bokning, men i mina ögon är de felplacerade. Sweden Rock, javisst! Men P&L nope, det känns som de kunde valt något bättre, eller? Just nu önskar jag mig Röyksopp till Arvika och lite indieband så blir sommaren fullbordad. Det kan bli riktigt kul, det kommer bli riktigt kul. Frågan är bara vilken festival som är vinnare och vilken som blir förlorare?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0